Custom website laten maken

Het is een van de grootste vragen wanneer je hebt besloten om een website te laten maken: ga jij voor een custom website óf kies je voor een kant-en-klare variant? Hoewel er voor beide varianten voordelen op te sommen zijn, gaat onze voorkeur toch altijd sterk uit naar een custom website. In dit uitgebreide artikel lichten we toe waarom wij kiezen voor een custom website en hoe het realiseren van zo’n site er achter de schermen uitziet!

Waarom wij kiezen voor een custom website

Voor een custom website zijn er veel verschillende voordelen te benoemen. Zo kun je van A tot Z bepalen hoe de site vormgegeven moet worden en ben je niet gebonden aan de restricties en verplichtingen van bijvoorbeeld kant-en-klare Wordpress thema’s. Bij Enflow gaat onze voorkeur altijd uit naar een custom website. Deze realiseren we op basis van ons eigen TowerCMS. Een gebruiksvriendelijk CMS waar we van alles in door kunnen voeren, zodat de site perfect past bij jouw wensen en behoeftes. Eerder schreven we ook een uitgebreid artikel over de voordelen van een custom CMS, waarin de grote pluspunten goed uiteen gezet worden.

Een eigen look & feel is vandaag de dag steeds belangrijker

Een van de grootste redenen om echter te kiezen voor een custom-website is het feit dat websites steeds vaker op elkaar lijken. Laten we hier even teruggrijpen op het Wordpress content management systeem: hier kun je vaak een prachtig thema kiezen. Het grote nadeel? Dat er vaak al duizenden websites online te vinden zijn, die gebruik maken van ditzelfde thema. Het enige verschil zit in de gepubliceerde content en het logo. Een absolute no-go als je het ons vraagt voor een unieke website voor jouw bedrijf of product.

Ons proces van een custom website laten maken

Bij Enflow hebben we al heel wat unieke custom websites gemaakt. Van een complete meubelzoekmachine tot progressieve web apps: wij hebben deze ontwikkeld ‘from scratch’ en ze naadloos laten aansluiten op behoeftes en wensen die spelen. In grote lijnen bestaat het proces van een custom website laten maken bij Enflow uit de volgende stappen:

  1. Kennismaking: wij vinden het belangrijk om een idee te krijgen van jouw bedrijf of product, zodat we behoeftes kunnen vertalen naar online concepten.
  2. Realisatie visueel prototype: na een beter beeld te hebben gekregen van de spelende wensen, realiseren wij een visueel prototype. Hiermee krijgen zowel wij als jij een beter beeld van de nieuwe custom website.
  3. Databasemodel wordt uitgewerkt: een belangrijk onderdeel is het uitwerken van het databasemodel. Pas als dit gebeurd is kunnen we de nieuwe website daadwerkelijk testen en uitproberen.
  4. Testen en opleveren van de custom website: zodra we met z’n allen klaar zijn met testen, is de custom website klaar om opgeleverd te worden! Tijd voor een feestje!

Het is goed om te weten dat we na het opleveren van de website jou niet alleen laten staan. We zorgen ervoor dat de nieuwe website periodiek geëvalueerd wordt, zodat we deze kunnen blijven doorontwikkelen.

Kom in contact met Enflow voor een custom website

Ben je er klaar voor om de wereld kennis te laten maken jouw bedrijf, dienst of product op unieke wijze? Laat een eerste onvergetelijke indruk achter met een custom-website van Enflow! Neem vrijblijvend contact op met Enflow!

Kom in contact

Uitgelicht werk

CrewPlanner

CrewPlanner

Kind kan de planning doen

Het Wijkkompas

Het Wijkkompas

Navigeren naar een duurzame wijk

DaimoonMarket

DaimoonMarket

Connecting producers and tastemakers

nina.care

nina.care

Oppas of au pair?

Vraag maar raak! 

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.