Progressieve web apps laten maken

Op het web zijn veel verschillende websites te vinden: van informatieve websites tot forums voor het voeren van discussies over specifieke onderwerpen. Een opkomende vorm zijn de wat meer geavanceerde websites. Websites die meer fungeren als een applicatie en die zowel online als offline te gebruiken zijn. Dit type websites worden ook wel aangeduid als progressieve web apps. Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor progressieve web apps laten maken, ben je bij Enflow aan het juiste adres.

Wat zijn progressieve web apps?

Een progressieve web app wordt vaak afgekort tot PWA en is een geavanceerde website die meer is dan enkel een online visitekaartje. Progressieve web apps zijn meer te vergelijken met een - de naam zegt het al - apps. Het grote verschil met ‘normale’ websites is dat progressieve web apps zowel online als offline te benaderen zijn, net als een applicatie op je smartphone of programma op je computer. Wees niet bang dat een progressieve web app niet vindbaar is via zoekmachines als Google: net als elke andere website zijn progressieve web apps gewoon online te vinden in de zoekresultaten van zoekmachines.

Kenmerken van een progressieve web app

Zoals je kunt zien heeft dit type websites een aantal sprekende kenmerken. We zetten ze op een rij:

  • Online en offline te bereiken
  • ‘Gedragen’ zich als app
  • Altijd up-to-date en veilig
  • Geschikt voor elke browser

Voordelen van progressieve web apps

“Waarom zou je kiezen voor een progressieve web app in plaats van een normale website?” is een vraag die we vaker te horen krijgen bij Enflow. Laten we hiervoor de grootste voordelen opsommen:

  • Ook zonder internetverbinding te bereiken: een progressieve web app is zowel online als offline te bereiken. Op die manier is een internetverbinding niet meer noodzakelijk.
  • Hele scherm van mobiel wordt gevuld: net als bij een echte app wordt het hele scherm van een smartphone optimaal benut. Dit in tegenstelling tot normale responsive websites.
  • Progressief: de web apps zijn voor iedereen te gebruiken, ongeacht van welke browser er gebruik gemaakt wordt.
  • Push-notificaties: als eigenaar kun je genieten van app-voordelen als het sturen van push-notificaties, iets wat met een normale website onmogelijk is. 
  • Bereikbaar via homescreen van smartphone: een PWA is makkelijker te bereiken voor gebruikers, omdat deze gewoon op de homescreen van een smartphone geplaatst kunnen worden.
  • Gebruikers hoeven niet eerst naar de app store: in tegenstelling tot normale apps hoeven gebruikers van een PWA niet een app te downloaden. Deze kan gewoon opgeslagen worden op het homescreen zonder download.

Enflow voor progressieve web apps laten maken

Bij Enflow hebben we veel ervaring met het maken van progressieve web apps. Net als andere webapplicaties werken we ‘from scratch’ en vertalen we jouw wensen en behoeftes naar een krachtige PWA. Neem eens een kijkje bij ons werk. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

Uitgelicht werk

CrewPlanner

CrewPlanner

Kind kan de planning doen

Het Wijkkompas

Het Wijkkompas

Navigeren naar een duurzame wijk

nina.care

nina.care

Oppas of au pair?

redirect.pizza

redirect.pizza

Not for eating purposes

Vraag maar raak! 

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.