Voordelen van een custom CMS website

Wanneer je een nieuwe website wilt laten maken wil je natuurlijk een eigen look & feel. Een website dat past bij jouw merk, bedrijf of product en aansluit op wat je uit wilt stralen. Om dat te kunnen bereiken kun je het best kiezen voor een ‘custom’ aanpak. Bij Enflow zijn we voorstander van een custom CMS website en wij leggen je hier uit waarom!

Wat is een CMS bij een website?

Wanneer jij een website laat maken, dien je straks achter de schermen op makkelijke wijze aanpassingen te kunnen verrichten. Hiervoor dien je te werken in een CMS, wat simpelweg de afkorting is voor content management systeem. Een voorbeeld van een CMS is TowerCMS, waarmee je op zeer eenvoudige wijze artikelen kunt publiceren en pagina’s aan kunt maken.

Wat is een custom CMS website

Op het gebied van CMS systemen zijn er eigenlijk twee soorten: een open source CMS en een custom CMS. Een voorbeeld van een open source content management systeem is WordPress. Bij Enflow werken we liever met ons eigen TowerCMS, wat een ‘custom cms’ is. Een custom CMS is door eigen ontwikkelaars gemaakt en is speciaal ontwikkeld om aan te sluiten op wensen en behoeftes van de website eigenaar. Waarom wij hier voorstander voor zijn? Bekijk hieronder de voordelen van een custom CMS website!

De voordelen van een website met een custom CMS

Als we een custom CMS naast een open source CMS website leggen, zijn er een aantal voordelen te benoemen van een custom variant. Laten we ze een voor een behandelen!

Van a tot z ontwikkelt voor jouw bedrijf

Je kunt specifieke wensen hebben voor het doorvoeren van jouw huisstijl in je nieuwe website. Bij bijvoorbeeld een WordPress website kun je met een ‘standaard thema’ niet genoeg voor elkaar krijgen. Sterker nog: standaard thema’s kom je vaker tegen bij verschillende websites, waardoor jouw uniekheid direct afneemt. Daarbij zijn er vaak zoveel aanpassingen nodig in een eventueel gekocht thema, dat je jezelf kunt afvragen of het kopen van een thema wel zin heeft. Ook op het gebied van techniek kan het verstandiger zijn om te kiezen voor een custom CMS. Zo kun je behoefte hebben aan een mogelijkheid om je eigen applicatie te koppelen met jouw website; voor de ontwikkelaar van het zelfgemaakte CMS geen enkel probleem!

One-of-a-kind en helemaal uniek

Nee, als je echt een unieke indruk achter wilt laten wil je van boven tot onder de website aan laten sluiten bij jouw boodschap. Hierbij kun je verder denken dan kleurgebruik, een bepaald lettertype of een eigen tone-of-voice. Juist die kleine elementen die je niet op andere websites tegenkomt zorgen voor een uniek plaatje. Bij een custom CMS kun je alles van begin tot eind laten bepalen, je bent immers nergens aan gebonden.

Direct hulp bij vragen en/of ondersteuning

Wanneer je tegen problemen aanloopt en zo snel mogelijk een oplossing wilt hebben, kun je de websitebouwer inschakelen. Echter dient deze bij bijvoorbeeld een WordPress website ook in het probleem te duiken. Deze weet immers niet wat jij hebt aangepast, waar hij desbetreffende code kan vinden of hij het probleem zo snel mogelijk voor je op kan lossen. Bij een custom CMS kent de ontwikkelaar het platform op zijn duimpje. Nog beter: bij Enflow hebben we speciale ‘alerts’ ingesteld. Mocht er wat misgaan dan zijn wij vaak nog eerder op de hoogte dan jij ;)

Wij werken met custom TowerCMS

Bij Enflow werken we met ons eigen TowerCMS, een CMS wat het bijhouden van een website leuk maakt. Zoals het hoort. Jij wilt bezig zijn met je bedrijfsactiviteiten en niet met complexe vraagstukken hoe je snel een pagina publiceert of reeds geplaatste content aanpast. TowerCMS is een custom CMS van Enflow, wat constant doorontwikkeld wordt. Hierdoor heb je als gebruiker altijd toegang tot de laatste mogelijkheden en de nieuwste functionaliteiten! Daarbij geniet je ook van de volgende voordelen:

  • Super simpele backend: het is echt kinderspel om de website te beheren!
  • Afbeeldingen automatisch op maat: wanneer jij een afbeelding toevoegd, hoef je niet eerst van te voren alles op maat te snijden. Bij het TowerCMS gebeurt dit automatisch.
  • Website beheren op alle apparaten: wil je onderweg aanpassingen doen? Dan kun je gewoon vanaf je smartphone inloggen in het CMS. Uiteraard heb je ook toegang via een desktop computer of een tablet!
  • Eenvoudig website analyseren: natuurlijk wil jij graag zien wat er gebeurt op jouw website. Met een handige koppeling met Google Analytics, kun jij vanuit het CMS bekijken wat er zich afspeelt op jouw website!
  • Goed beveiligd: bij Enflow staat beveiliging op nummer #1. Alle websites die gerealiseerd zijn met het TowerCMS zijn dan ook standaard HTTPS beveiligd.

Website met custom CMS laten maken?

Wanneer je meer te weten wilt komen over de mogelijkheden van een custom CMS website, kun je altijd contact met ons opnemen! Wij denken graag met je mee en werken samen toe naar een unieke website die naadloos aansluit op jouw wensen.

Neem contact op

Uitgelicht werk

CrewPlanner

CrewPlanner

Kind kan de planning doen

Het Wijkkompas

Het Wijkkompas

Navigeren naar een duurzame wijk

nina.care

nina.care

Oppas of au pair?

DaimoonMarket

DaimoonMarket

Connecting producers and tastemakers

Vraag maar raak! 

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.